Dagje Schiermonnikoog – Zo ben je goed voorbereid

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een dagje Schiermonnikoog? Schiermonnikoog is het pareltje van de Nederlandse Waddeneilanden. Samen met Vlieland is dit het enige eiland dat autoluw is. Dit houdt in dat je er niet met de auto op mag komen. Maar laat je niet afschrikken, want dat draagt juist bij aan de serene sfeer!

Er rijden wel auto’s op Schiermonnikoog, maar dit zijn de auto’s van de eilandbewoners. Daarnaast rijden er bedrijfsauto’s/vrachtwagens, bussen, en taxi’s zoals die van ons. Maar buiten de boottijden om zul je vrijwel geen verkeer tegenkomen. Heerlijk rustig dus!

En dat is waar Schiermonnikoog voor staat: pure ontspanning van de drukte van de vaste wal, waarbij er prachtige diverse natuur is om te ontdekken. Als je je afvraagt hoe je het meeste kunt halen uit je dag op Schiermonnikoog, dan zit je hier goed.

Dit zijn enkele redenen om Schiermonnikoog te bezoeken:

Hoe kom je op Schiermonnikoog?

Je reis naar Schiermonnikoog begint in Lauwersoog. Hier is dan ook een handige garage om je auto achter te laten. Bij de veerhaven van Lauwersoog heb je de keuze uit de veerdienst en de sneldienst. Wat is het verschil?

De sneldienst is in 20 minuten bij Schiermonnikoog, en de veerdienst doet er ongeveer 45 minuten over. Let wel: de sneldienst is een kleine boot waar geen huisdieren, fietsen, of andere rijtuigen op kunnen. Heb je veel bagage mee? Ook dan is de sneldienst minder geschikt. Op de veerdienst heb je namelijk speciale karren waarop je je bagage kunt plaatsen. Zodoende hoef je niet alles mee te slepen op de boot.

Wil je van tevoren tickets bestellen voor de afvaart? Dat kan op Wagenborg Passagiersdiensten. Dan kun je direct bij aankomst je code scannen en door naar de boot. Wel zo makkelijk dus. Hier kun je ook de verschillende afvaarttijden bekijken.

Us Eilaun Taxi op Schiermonnikoog

Zodra je aankomt op Schiermonnikoog bij de Veerdam, kun je gebruik maken van verschillende vervoersmogelijkheden. Zo staan wij als Us Eilaun Taxi al voor je klaar, mocht je van ons gebruik willen maken. Je kunt eenvoudig en snel online je tickets bestellen. Zodoende weten wij precies wanneer jij er bent en ben je verzekerd van een plekje. Wij brengen je precies naar je gewenste bestemming toe, en helpen je met je bagage. Wil je enkel je bagage laten vervoeren? Ook dat is mogelijk!

Met ons uitgebreide wagenpark zijn we zeer flexibel en bieden we geavanceerde rolstoelsystemen in onze rolstoelbus. Zodoende kan iedereen zorgeloos vervoerd worden op Schiermonnikoog.

Je kunt naast ons als taxi ook gebruik maken van de bus. Let wel: het kan zeker tijdens drukke periodes vrij vol zijn in de bus. Heb je veel bagage mee? Houd hier dan rekening mee. Ook rijdt de bus langs vaste haltes waardoor het kan zijn dat je nog een stukje moet lopen naar je gewenste bestemming.

Andere vervoersmogelijkheden

Je kunt er ook voor kiezen om te fietsen of de benenwagen te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat het centrum van Schiermonnikoog op ongeveer 30 minuten afstand van de Veerdam ligt. Misschien vraag je je af: hoe komt het dat het centrum zo ver bij de Veerdam vandaan ligt?

Dat brengt ons op een leuk weetje:
Schiermonnikoog is een wandelend eiland. Lang geleden bestond er een dorp wat inmiddels onder zee ligt. Door het dorp op grotere afstand van de zee te plaatsen, zal het voor een hele lange tijd niet meer gebeuren dat het dorpje onder water komt te liggen.

Wanneer je ervoor kiest om met ons te reizen, kun je gerust je vragen over het eiland stellen. Onze deskundige chauffeurs zijn vertrouwd met elk hoekje en gaatje van het eiland en delen graag hun lokale expertise met jou. Je kan ook eens langs gaan bij informatiecentrum het Baken waar je allerlei informatie en geschiedenis over het eiland kunt vinden. Je kunt hier ook terecht voor leuke souvenirs!

Wat te doen op Schiermonnikoog?

Nu je weet hoe je op het eiland moet komen en hoe je je daar kunt verplaatsen, wat kun je precies doen op Schiermonnikoog? Hier zijn een aantal dingen.

Deze voorbeelden geven je een idee van de mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens je bestemming te bepalen wat je gaat doen en je te laten verrassen door wat het eiland te bieden heeft.

Conclusie

Een dagje Schiermonnikoog is een geweldige manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte van het vaste land en te genieten van de natuurlijke schoonheid van dit eiland. Met Us Eilaun Taxi kun je rekenen op comfortabel en betrouwbaar vervoer om je dag compleet te maken. Wil je hier gebruik van maken? Bestel dan snel én eenvoudig je tickets online via onze website.

Mededeling

Us Eilaun Taxi


Door het gebrek aan personeel zullen wij vanaf 6 April 2024 alle weekenden sluiten.

Dit zal sluiten in 20 seconden